Met Bitcoin en de meeste van de topmunten die maandenlang zijdelings worden verhandeld, kijken beleggers naar alternatieven, met name lage marktkapitalisatiemunten die een enorm potentieel hebben. De totale dominantie van Bitcoin is de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald van een hoogtepunt van 70% naar een huidig dieptepunt van 62%.

We zien veel altcoins stijgen naar nieuwe hoogtepunten na een explosieve stijging. Het meest recente voorbeeld is zeker Elrond met een waardestijging van 3.300% in de afgelopen 4 maanden. Elrond handelde zo laag als $0.0007 op 17 maart en bereikte een paar dagen geleden een piek van $0.016. Een massale stierbijeenkomst die Elrond over een $220 miljoen marktkapitalisatie neemt die top 50 op Coinmarketcap rangschikt.

Elrond is niet de enige munt die massale stier rally’s beleeft, veel DeFi projecten krijgen de laatste tijd veel aandacht. Een ander opmerkelijk voorbeeld is Compound (COMP), dat onmiddellijk werd vermeld op Coinbase en FTX en na een initiële prijs van $71 slechts een paar dagen later naar $349 gepompt met een $900 miljoen marktkapitalisatie.

Het is duidelijk dat altcoins onder andere dankzij de lage volatiliteit van Bitcoin Method varen, maar kan iemand daadwerkelijk voorspellen of een altcoin zal pompen?

Volgens Jimmy Song hebben gewone mensen geen kans…

In een recente tweet stelde Jimmy Song, ontwikkelaar en ondernemer, dat het voorspellen van de volgende grote munt een zero-sum game is.
Hij stelde ook dat je handelt tegen veel mensen die weten wat ze doen, en stelde de vraag ‚Wie denk je dat er gaat winnen?‘ In feite betekent dit dat normale en kleine investeerders in principe geen kans hebben om te winnen tegen meer professionele handelaren.

Terwijl veel mensen het eens zullen zijn met Song, hebben anderen zware kritiek op hem en stellen dat cryptocurrencies in feite het beste zijn voor dit soort speculatief spel. Als één ding waar is, is het feit dat cryptos en alles wat verhandelbaar is een zero-sum spel is omdat, voor elke handelaar die wint, iemand anders moet verliezen.