Blokker 21 Bitcoin Art Piece selger for $ 131,250

Blokk 21, et kunstverk med en del av den opprinnelige Bitcoin- kildekoden, har solgt for $ 131,250 hos Christie’s, og hentet mer enn syv ganger estimatet. Maleriet, med full tittel ‚Block 21 (42.36433 ° N, -71.26189 ° E), er en av en samling på 40 i Portrait of a Mind-serien av kunstneren Robert Alice, og ble auksjonert bort sammen med et ikke-fungibelt symbol. (NFT) onsdag kveld.

Portrett av en Mind Honors Bitcoin

Portrait of a Mind er Alice’s hyllest til Bitcoin , med 12,3 millioner sifre som utgjorde lanseringskoden håndmalt over dem i 24 karat gullblad. De 40 maleriene når over 50 meter i lengde, og hver av dem betyr en fysisk plassering som Alice sier er viktig for Bitcoins historie. Hvert maleri representerer en blokk, med blokk 21 valgt av Alice som stykket som skal auksjoneres sammen med NFT.

Den geografiske plasseringen som Alice’s stykke viser, er Brandeis Theatre Company-bygningen i Brandeis University-komplekset. Selve teatret ser ikke ut til å ha noen tilknytning til Bitcoin, med mindre du vurderer det faktum at forkortelsen for Brandeis Theatre Company er BTC.

Blokk 21 setter NFT verdensrekord

Block 21 er den første slik auksjonen av Christie’s i sin 253-årige historie, med salget som markerer en verdensrekord for en NFT. Auksjonshuset har vist interesse for blockchain-teknologi i kunst siden det holdt en ‚Art + Tech Summit – Exploring Blockchain‘ paneldiskusjon i 2018, og i auksjonering av Alice’s arbeid har de tydeligvis gjort godt for deres interesse.